Helsinki in My Mind: Sasu Kauppi / Liisa Jokinen / Sonny & Matti8

UrbSpotter tuo Basson ja Torikortteleiden pop up -tilaan Helsinki in My Mind -videoinstallaation, jonka pääosissa nähdään vaatesuunnittelija Sasu Kauppi, Hel Looks -sivuston perustaja Liisa Jokinen sekä Töölön Ketterästäkin tutut räppärit Sonny ja Matti8. Pop up -tilassa voi sukeltaa hetkeksi kunkin kulttuurihenkilön mielenmaisemaan, jota tuetaan videon, äänen ja tuoksujen keinoin. Teoksen on ohjannut elokuvaohjaaja Hamy Ramezan, joka on muun muassa palkittu Cannesin ja Tribecan elokuvajuhlilla sekä arvostetulla Risto Jarva -palkinnolla.

Tilan sisustuksesta vastaavat Helsingin kivijalkakaupat, joista Sasu Kauppi, Liisa Jokinen sekä Sonny ja Matti8 ovat valinneet omat suosikkinsa. Odotettavissa on kolme erilaista, mielenkiintoista kokonaisuutta.

Viikon ohjelma
26.-27.9. Liisa Jokinen
28.-29.9. Sonny & Matti8
30.9.-2.10. Sasu Kauppi

Osoite
Unioninkatu 25
Helsinki

Facebook

Sasu Kauppi

Sasu Kauppi on yksi Suomen menestyneimmistä ja kansainvälisesti tunnetuimmista muotisuunnittelijoista. Kauppi valmistui muotisuunnittelijaksi maailman johtavaksi taidekouluksi valitusta Central Saint Martens College of Art and Designista. Hän perusti nimeään kantavan SASU KAUPPI -merkin vuonna 2011, jonka perustana on jo opiskeluaikana syntynyt kiinnostus high end -urheiluvaatteisiin. Merkin estetiikkaa on kuvattu sanoin ”spontaneous with raw immature twist”, ja sen tarkoituksena on luoda alakulttuurien inspiroimaa muotia, jossa on erityisesti panostettu yksityiskohtiin.

Sasun tilassa tuoksuu Linnanmäen vuoristorata ja maistuu Kanniston leipomon herkkuviineri. Kasvit: inbloom.

 

Sonny & Matti8

Sonny on 22-vuotias Helsingin koillisissa lähiöissä kasvanut rap-artisti. Laajan musikaalisen taustan omaava esiintyjä yhdistelee tuotannossaan nopeita riimipareja, sekä melodista tulkintaa progressiivisiksi kokonaisuuksiksi. Sonnyn tuotannossa voidaan kuulla vaikutteita amerikkalaisesta, uuden-aallon urbaanista musiikista sekä Britteinsaarilta lähteneistä elektronisista rytmeistä. Töölön Ketterän kanssa Suomea kiertänyt Sonny keskittyy jatkossa soolotuotantoonsa

Matti8 on 21-vuotias mc ja Töölön Ketterän toinen osapuoli Helsingistä. 8:n tyyli ottaa vaikutteita uk-grimen ja perinteisen suomiräpin välimaastosta. Aiemmin hän soitti punk-bändeissä ja on julkaissut epävirallisia kappaleita Youtubessa soolotuotantona. Myös dj:nä uraa aloitteleva artisti keikkailee aktiivisesti Ketterä projektin tiimoilta.

Sonnyn & Matti8:n tilassa tuoksuu kahvipaahtimo ja maistuu korvapuusti. Kasvit inbloom.

 

Sonnyn & Matti8:n tuotteet

Liisa Jokinen

Liisa Jokinen on muotoiluun, muotiin ja henkilöhaastatteluihin erikoistunut toimittaja-kuvaaja. Hänet perusti vuonna 2005 suositun Hel Looks -street style sivuston yhdessä miehensä Sampo Karjalaisen kanssa. Hel Looks syntyi halusta taltioida Helsingin tyylejä ja jakaa niitä muulle maailmalle. Pariskunnan tavoitteena on kannustaa ihmisiä pukeutumaan yksilöllisesti ja etsimään omaa tyyliään.

Liisan nykyinen kotikaupunki on San Francisco, jossa hän pyörittää SF Looks sivustoaan.

Liisan tilassa tuoksuu merituuli ja maistuu ruisleipä. Kukat: inbloom.

 

Liisan tuotteet

12165322_10154111848264179_2140203224_o-1

Hamy Ramezan
Director

Hamy Ramezan on suomalais-iranilainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Iranin vainoja paettuaan ja selvittyään Jugoslavian pakolaisleireiltä Ramezan perheineen saapui Suomeen vuonna 1990. Ramezan valmistui Franhamin yliopistosta elokuvaohjaajaksi vuonna 2007 ja on sen jälkeen käsikirjoittanut ja ohjannut useita dokumentaarisia- sekä lyhytelokuvia.

Ramezanin ja Rungano Nyonin yhteistyönä syntynyt lyhytelokuva Kuuntele (2014) on ehdolla Oscar-ehdokkaaksi voitettuaan parhaan lyhytelokuvan palkinnon Tbibecan elokuvajuhlilla vuonna 2015. Elokuva on myös ollut ehdokkaana European Film Awardseilla 2015 ja valittu Directors’ Fortnightiin Cannesin elokuvajuhlilla 2014.

Ramezanin lyhytelokuva Paratiisin avaimet (2014) teki vaikutuksen kansainvälisissä festivaalipiireissä ja voitti muun muassa neljässä sarjassa Tampereen elokuvajuhlilla, mukaan lukien arvostetun Risto Jarva -palkinnon. Viikko ennen vappua (2009) oli kansainvälinen menestys: lyhytelokuvaa esitettiin yli 50 kansainvälisellä elokuvafestivaalilla ja se voitti kahdeksan palkintoa, kuten erikoismaininnan Clermont-Ferrandin lyhytelokuvafestivaaleilla. Dokumenttielokuva Tuntematon pakolainen (2016) voitti Tampereen elokuvajuhlilla sekä pääpalkinnon yli 30 minuuttisten elokuvien sarjassa että yleisön suosikin tittelin.

Ramezan työskentelee parhaillaan ensimmäisen täyspitkän elokuvansa parissa.

Arsen Sarkisiants
Cinematography

Arsen Sarkisiants on venäläissyntyinen suomalainen elokuvaaja. Jo varhaisnuoruudessaan hän osoitti kiinnostuksensa ja lahjakkuutensa kuvia kohtaan. Piirtäminen ja maalaaminen johdattivat hänet valokuvaamisen ja myöhemmin elokuvaamisen pariin. Sarkisiants valmistui Taideteollisen Korkeakoulun (nykyinen Aalto Yliopisto) Elokuvaosastolta elokuvaamiseen erikoistuneena.

Opiskeluiden jälkeen Sarkisiants on kuvannut useita lyhytelokuvia, mukaan luettuina Hamy Ramezanin ohjaamat Viikko ennen vappua sekä Paratiisin avaimet. Vuonna 2009 Sarkisiants voitti parhaan elokuvatekniikan  PANAVISION AWARDin maailman suurimalla elokuvausfestivaalilla, Plus Camerimagella.

205697_10150163683728491_4922269_n